Nye treningstider: Vårsesongen 2024

Sesongen er allerede i gang, men det er først neste uke det virkelig sparkes i gang. Nye treningstider vil bli gjeldende fra og med mandag 15. april og strekke seg til skolestart. Da spretter de fleste lagene opp ett skoletrinn og det blir endringer.

Som alltid er treningstider et vanskelig prosjekt med mange hensyn å ta; antall spillere på banen, alder på spillerne, hvilke lag som bør trene samtidig, osv. Dette gjør kabalen utfordrende, men vi liker å tro vi har funnet en god løsning her.

Praktisk info:

  • I gjennomføring av trening ber vi trenere fordele plassen på banen gjennom god dialog. Alle lag har i utgangspunktet “tildelt plass”, men det er mulig å gjøre mindre endringer. Dette har vi tro på at trenere evner å løse på en god måte.

  • Lag som er tildelt 1/3 av 11er banen i Knarvik har “rett” på 40m bredde. Det vil si at “linjen” går 3 meter utfor midtsirkelen. Her kan det i mange tilfeller være mer arealeffektivt for alle å heller bruke 1/4 bane da dette er tilpasset en full 7er bane. Igjen, snakk sammen om hva som passer best for dere.

  • Flere lag/kull er satt opp med flere treningstider samme dager. Dette er først og fremst for å avlaste hallen eller 7er bane pga. mange spillere. Her er det i utgangspunktet tenkt at gutter og jenter trener annenhver gang. Trenerteamene kan snakke i lag og melde tilbake dersom de ønsker en annen løsning her.

  • Banekalenderen i Hoopit er knyttet direkte opp mot lagene sin aktivitet i appen. Her finner dere også ledige tider, men vær obs, ikke book tid dersom hele banen er i bruk. Det er satt opp noen tider med “opptatt”. Dette er tider vi ikke disponerer selv, eller hvor hallen for eksempel skal 3. deles. Det er ikke mulig å dele arealet opp i mer enn 4 deler. Da er noen tider satt til opptatt, slik at ikke andre skal booke seg inn på fulle baner.

  • For at banen skal stå minst mulig tom, ber vi om at alle lag kansellerer aktiviteten de ikke gjennomfører i hoopit.

  • Dersom noen ønsker å gjennomføre deler av treningen utenfor tildelt treningstid, ber vi om at dere kun booker bane i oppsatt tid, men at oppmøte kan settes tidligere. Det kan også skrives i infodelen hva som er faste tider.

  • All booking av gressbanen skal skje etter avtale med administrasjonen. Administrasjonen vil i samråd med kommunen vurdere om gressbanen kan benyttes av flere lag gjennom året. Da først og fremst for barnefotballen.

Veien videre for lag i barnefotballen

Lagene oppretter egne arrangement, og kan sette disse som repeterende fremover. Fint om alle lag kan opprette sine aktiviteter før mandag 15. april, slik at det fra mandag av ikke oppstår usikkerhet på om laget har avlyst trening eller ikke.

I barnefotballen hvor lagene ikke er slått sammen, opprettet lagleder/trener treningstid på følgende areal:
- Gutte og jentelag Alversund: Halv bane A (1/2).
- Gutte og jentelag Knarvik/Leknes: Halv bane B (1/2).
- Lag fra Seim kan booke en av halvdelene.
- 2014 og 2012 kullene er såpass store at de har fått ekstra tid/plass i hallen. Dere booker full bane (1/1).

Dette vil gjøre at en dobbeltbooker i systemet. Det er fordi vi vet at det er mange barn i hallen, og dersom et lag avlyser betyr ikke det at vi trenger flere lag inn. Det kreves altså at minst to lag avlyser sin aktivitet for at andre kan booke seg inn i treningstider hvor vi vet det er mange barn.

Veien videre for lag i ungdoms- og seniorfotballen

Lagene oppretter egne arrangement, og kan sette disse som repeterende fremover. Fint om alle lag kan opprette sine aktiviteter før mandag 15. april, slik at det fra mandag av ikke oppstår usikkerhet på om laget har avlyst trening eller ikke.

I ungdom- og seniorfotballen opprettet lagleder/trener treningstid på følgende areal:
- Lag som er satt opp alene booker full bane (1/1)
- Lag som er satt opp på halv bane, booker halv bane (1/2). Den eldste av de to gruppen booker “del A (1/2)” og de yngste booker “del B (1/2)”
- Lag som er satt opp på 2/3 bane, booker halv bane, “del A (1/2)”. Lag som er satt opp på 1/3 bane, booker “del B1 (1/4) bane”.
Den siste 1/4 delen settes som opptatt, slik at en ikke kan booke mer plass enn en vil ha tildelt.

Hva skjer på sommerhalvåret når gresset er stengt?

I utgangspunktet benyttes gressbanen av friidretten, A-lag herrer og G19. Banen er gammel og preges av slitasje og værforhold. Dersom gresset skulle bli stengt, vil det føre til noen endringer. Disse vil se slik ut:

Mandag 20.00:
A-lag herrer og G19-1 trener på kunstgresset sammen med A-lag damer. J19 flyttes inn i hallen sammen med G19 3. div. (evt. til Seim/7er bane)

Onsdag 20.00:
A-lag herrer og G19 1. div trener på kunstgress sammen med oppsatte lag. Om antall spillere blir for stort, vil G19 3. div flyttes inn i hallen sammen med J19 (evt. Seim/7er bane)

Administrasjonen vil ta kontakt med lagene det gjelder dersom gresset er stengt. Så håper vi at dette blir unntaket fra regelen.

Nye treningstider:

Husk at bildene i denne nyhetssaken kun er veiledende, da de i større grad viser helheten. For ukentlig oppdaterte tider må dere se på banekalenderen i Hoopit. Tirsdag og torsdag i kamptider vil det være mulig å opprette trening dersom banen er ledig, men trening må vike for kamp. Her finner dere nye treningstider:

Ta kontakt om det er noen spørsmål.

Previous
Previous

Fantastisk Fredag!

Next
Next

Trond Mohn Sommerakademi 2024