Oppdatering av styringsdokumenter

Nordhordland Ballklubb har flere viktige styringsdokumenter som setter premissene for aktiviteten i klubben, både sportslig, sosialt og organisatorisk. Styringsdokumentene skal som alt annet vi foretar oss være i tråd med klubbens verdier.

I mai 2022 ble det for første gang vedtatt en rus- og alkoholpolicy i klubben. Dette for å tydeliggjøre viktigheten av fortsatt god og trygg aktivitet i klubben.

I høst har styret behandlet en sak fra A-lag herrer hvor styret utfordres på hva konsekvenser policyen også får for klubbens seniorlag. Styret mottok en skriftlig henvendelse i oktober. Saken ble behandlet i styret 23. november. Styret ser behovet for å gjøre noen mindre endringer for arrangementer i regi av klubbens seniorlag. Samtidig er de nye retningslinjene klare på ansvaret som ligger på arrangøren av arrangement for voksne hvor det nytes alkohol, samtidig som det er personer under 18 år til stede.

Endringene som er gjort, er at to av punktene fra den tidligere versjonen er slått sammen til et punkt, og at det er lagt til et punkt som regulerer arrangement for voksne, hvor det er et mindre antall personer under 18 år tilstede.

Punktet som er lagt til:

  • Dersom det er planlagt å drikke alkohol på arrangementer for voksne som klubben arrangerer, og det er personer under 18 år til stede, må de som er under 18 år, få tillatelse fra foreldre/foresatte på forhånd. Tillatelsen skal være skriftlig og innhentes fra ansvarlig arrangør. Arrangørene må sørge for at ingen under 18 år drikker alkohol under arrangementet og må passe på at de unge deltakerne er trygge.

    Med arrangør mener vi trener, lagleder eller annen representant fra klubben. Alle arrangement for voksne hvor det skal nytes alkohol hvor spillere under 18 år inviteres skal avklares med daglig leder i god tid og i forkant av at invitasjon sendes ut.

I tillegg har vi slått sammen to punkt som nå beskriver aktiviteten i barne- og ungdomsfotballen:

  • Barn og unge som deltar i aldersbestemte klasser, skal møte et trygt og alkoholfritt idrettsmiljø hvor alkohol ikke nytes. Trenere, ledere og utøvere skal fremstå som gode forbilder for barn og unge og ikke nyte alkohol i samvær med spillergruppen i denne aldersgruppen. Vi er alle med på å skape den kulturen vi ønsker hos oss, og alle som representerer NBK, det være seg på cup/samling, idrettsarrangement, og reiser hvor lag fra barne- og ungdomsfotballen deltar, skal ikke nyte alkohol eller andre rusmidler i en slik forbindelse.

Vi anbefaler uansett å lese hele dokumentet for å få et helhetlig bildet av klubbens retningslinjer på dette området.

Ta kontakt med daglig leder dersom du har noen spørsmål eller noe oppleves uklart.

Den oppdaterte versjonen kan du lese her: https://www.nbksport.no/s/Alkohol-og-rus-policy-Vedtatt-mai-22-Revidert-nov-23.pdf
Øvrige styringsdokumenter: https://www.nbksport.no/styringsdokumenter

Previous
Previous

NBK Julecamp 2023

Next
Next

Vi styrker tilbudet til unge i Nordhordland