Godt nyttår

Kjære medlemmer, støttespillere og venner av NBK familien,

2023 nærmer seg fulltid. Når vi ser tilbake på 2023, står vi igjen med følelsen av stolthet og takknemmelighet. Flere hundre frivillige trenere, ledere, dommere og andre ressurser i viktige verv har nok et år holdt hjulene i klubben i gang og sett til at våre medlemmer har et godt aktivitetstilbud og at både medlemmer og klubb tar nye steg. Deres bidrag til lokalmiljøet er avgjørende for at tilbudet skal eksistere. Tusen takk!

2023 er det første året siden 2019 hvor vi ikke har hatt noen restriksjoner knyttet til covid-19. Aktivitetsmønsteret er på vei tilbake til slik det var før pandemien, og flere og flere deltar på arrangementer. Likevel ser vi at det er et stykke igjen til «gamle høyder». Trenden er at både klubber, lag og enkeltpersoner venter lengre med påmelding. Pandemien gav samfunnet en smakebit på en hverdag som ikke var planlagt fra A-Å.

I slutten av 2022 etablerte klubben et nytt verdisett. Felleskap, respekt, utvikling og åpenhet er felles verdier som skal kjennetegne klubben og være rettesnor i store og små avgjørelser. Når klubben i felleskap arbeidet med verdiene, er det etablert mange gode eksempler på hvordan vi skal leve verdiene ut i praksis. Gjennom 2023 har arbeidet med implementeringen kommet godt i gang på flere nivå. Dette arbeidet øker i styrke i 2024.

Arbeidet med ny sportsplan er inne i ekstraomgangene. Planen er sendt på en siste høring blant våre medlemmer. Målet er å vedta ny plan i midten av februar. Gjennom arbeidet med klubbens verdier lærte vi gode modeller for å involvere mange i klubben i prosessene knyttet til viktige styringsdokumenter. Prosessen med sportsplanen har vært like grundig og vi gleder oss til den vedtas og hele klubben kan jobbe målrettet med planen som rettesnor.

Våre mange store og små samarbeidspartnere fortsetter å støtte opp om klubben og frivilligheten. I en vanskelig økonomisk tid er denne støtten også helt avgjørende. Det er vanskelig å få uttrykt nok takknemmelighet for alle som bidrar økonomisk til at barn, unge og voksne i Nordhordland skal kunne drive sunn og god aktivitet. Gjennom ulike støtteordninger har Sparebanken Vest bidratt med tett på en million kroner til klubbens mange prosjekter i året som har gått.

·       Klubbtrening

·       Utstyrspakke til spillere i barne- og ungdomsfotballen

·       Treningsleir for klubbens jentelag i alderen 13-19 år samt en egen jentedag for jenter 6-12 år

·       Støtte til etablering av 9-seter som skal stå fast ved Knarvik Stadion i samarbeid med Dele

·       Støtte til klubbens Gatelag

Denne prosjektstøtten gjør det mulig for oss å utvikle klubben og legge til rette for et bredt aktivitetstilbud for over 1000 medlemmer.

Når vi skal oppsummere 2023 er det vanskelig å komme utenom at 2023 var året vi fikk samlet hele driften av barnefotballaktiviteten i NBK. To år med godt arbeid fra klubbens styre i tett samarbeid med styrene i våre moderlag, IL Alvidra, Seim IL og Knarvik IL resulterte i at alle lagenes årsmøter gav sin velsignelse til den nye samarbeidsavtalen. Avtalen sikrer en samling av barnefotballen i NBK som vi har stor tro på vil styrke tilbudet og ikke minst bidra til at alle våre frivillige trenere og ledere får nødvendig oppfølging, utdanning og støtte til å drive god aktivitet for morgendagens helter. Bare fire måneder etter at avtalen om barnefotballen var vår nyansatte barnefotballansvarlig på plass. Tommy Gaustad ble ansatt i en 50 % stilling. Denne ressursen gjør at vi i betydelig større grad har mulighet til å følge opp alle mamma- og pappatrenere fra året de de kommer inn som trenere i 1. klasse til de blir med oss videre inn i ungdomsfotballen og sikrer god kontinuitet både for medlemmer og klubben ellers.

Driftsavdelingen til Alver Kommune har gjort en flott innsats på Knarvik Stadion i år. Vedlikeholdet av anlegget prioriteres, og vi har ofte fellesmøter for å se på situasjoner som må løses. Nok et samarbeid med kommunen som fungerer som det skal.

I siste del av 2023 har kommunen tatt initiativ til at lag og organisasjoner på Knarvik Stadion skal sette seg sammen og se på hvordan området «Knarvik Stadion» skal utvikles. Vi hyller tiltaket og er svært glade for å ha gode venner i Knarvikmila / AKS-77, Eikanger Bjørsvik og Nordhordland Karateklubb. Vi skal samarbeide godt i årene fremover og felles få til en flott utvikling av hjertet av Knarvik.

Aktivitet
Vi har lagt bak oss det første året med klubbtreninger. Alle gutter og jenter i alderen 10-15 år har fått tilbud om 1-2 ukentlige ekstra treningsøkter i tillegg til den normale aktiviteten de har med sine lag. Tiltaket har også gjort at våre trenere kan konsentrere seg om to lagsøkter og kampaktivitet. Vi ser frem til å videreutvikle tilbudet i 2024!

Gatelaget vårt har et treningsoppmøte som selv toppklubbenes gatelag hadde vært stolt over og sammen bygget et godt felleskap som mange drar nytte av og enda flere har lat seg inspirere av. I forkant og under VM (Vestlandsmesterskapet for Gatelag) som gikk av stabelen i mai, fulgte Strilen laget tett. Dette resulterte i en minidokumentar som har fått store seertall. Du kan se den her: https://www.strilen.no/magasin/i/wA5vx1/kampen-for-livet

Gatelaget drives som er et samarbeid mellom NAV Alver, Alver Kommune og NBK. Vi vil benytte anledningen til å takke for et veldig godt samarbeid. Samarbeidet er et flott eksempel på hvordan idretten kan samarbeide med det offentlige om å skape et godt tilbud til innbyggerne i kommunen.

Stjernelaget vårt har opplevd sitt hittil største høydepunkt da de vant sin klasse i Norway Cup, verdens største barne- og ungdomsturnering. Gleden og stoltheten denne prestasjonen har gitt spillerne og teamet rundt er inspirerende for hele klubben. Det er fortsatt plass til flere spillere her. Kjenner du barn eller voksne som kunne tenke seg å spille fotball? Ta kontakt!

Våre A-lag, A-lag damer og A-lag herrer har fortsatt sitt gode arbeid og tatt nye steg. I tillegg til å skape mange underholdende øyeblikk både hjemme og borte, har både spillere og trenere fremstått som gode forbilder og bidratt godt i klubbens arbeid for barn og unge.

B-lag herrer leverte som annonsert før sesongstart et opprykk til 6.divisjon. Vi gratulerer alle involverte med en solid prestasjon.

Oldboys/Veteran trener 2 ganger i uken og stiller lag i veteran o/40 og veteran o/50. Et viktig tilbud som også svært mange av våre trenere benytter seg av.

Våre barne- og ungdomslag har holdt hjulene i gang med full styrke gjennom hele året. Vi må nok en gang takke alle mammaer og pappaer som er den største og viktigste ingrediensen i frivilligheten i klubben vår. Dere er enestående!

Aktiviteten på fotballfritidsordningen mandag, onsdag og fredag har tatt seg opp siste månedene. Denne trenden har vi stor tro på at vil fortsette inn i 2024. Nå som klubben også tilbyr henting i skolekrinsene gjør vi det vi kan for å inkludere alle i tilbudet.

Gjennom 2023 har det kommet enda flere flyktninger inn i klubben. Fantastiske mennesker som gjør vårt felleskap mer mangfoldig og bidrar både på og utenfor banen. Vi oppfordrer Alver Kommune til å re-etablere ordningen om økonomisk støtte til flyktninger. Vi opplever at dette er nødvendig.

Økonomi
På grunn av et bunnsolid frivilligapparat, den gode oppslutningen rundt klubbens felles dugnader og støtten vi får av våre mange samarbeidspartnere er det mulig å tilby et riktig og mangfoldig aktivitetstilbud til så lave kostnader som mulig for våre medlemmer. Alle barn i alderen 6-12 år som er medlem i en av våre moderklubber betalte i 2024 kun 300 kroner i kontingent og har gratis treningsavgift.

Klubbtreningstilbudet som svært mange andre steder koster mange hundre kroner i måneden gjennom ulike akademi-ordninger, er gratis i NBK.

Inkluderingsfondet vårt har nok et år bidratt til at mange barn og unge får delta i aktivitet med nødvendig utstyr uavhengig av økonomisk bakgrunn.

I en tid hvor alt av kostnader går opp, både for våre medlemmer og for oss som klubb, og pengene våre blir mindre verdt er vi svært stolte av å kunne holde deltakerkostnadene på et akseptabelt nivå. Vi håper alle vil gjøre det de kan også i året som kommer for å bidra til at inntektene til klubben opprettholdes slik at alle våre medlemmer fortsatt kan nyte godt av rimelige medlemsavgifter. Det er også svært viktig at våre politikere ser til at den offentlige støtten til idrett og kultur ikke bare går nedover, i takt med en trang kommunal økonomi og høy inflasjon, men at den økes. Her er det en jobb som må gjøres. Offentlig støtte gjennom kultur og LAM-midler står for ca 10 % av klubbens inntekter, men reduseres årlig. Dette må snu.

Arrangement
NBK har fått i gang igjen de fleste av arrangementene vi hadde før pandemien. Aktivitetsnivået på våre cuper har steget gradvis gjennom året. Grendacupen ble årets cup-høydepunkt med hele 66 lag påmeldt, en økning på over 50 % fra året før. Arrangementet fløt fint og veldig mange i fotballfamilien ble samlet for gode opplevelser både på og utenfor banen. Tusen takk til alle som har deltatt på klubbens arrangement i 2023!

Klubbens fotballskoler og camper har hatt god deltakelse og høstet mye gode tilbakemeldinger fra deltakere og foresatte.

Første helgen i januar møtes alle klubbens barne- og ungdomslag til felles årsavslutning i Nordhordlandshallen! Dette blir ett verdi punktum på aktiviteten i 2023. Våre unge medlemmer skal hylles, sammen med trenere, ledere og dommere!

Vi ser frem til at 2024 blåses i gang! Det blir et krevende år hvor vi samtidig som samfunnet er inne i en tøff økonomisk periode skal fortsette å utvikle oss og sikre et godt og bærekraftig tilbud for våre medlemmer. Vi er sterke i troen på at NBK-familien vil stå samlet og arbeide godt og målrettet også i året som kommer.

Tusen takk for innsatsen i 2023!

Godt nytt år!

Previous
Previous

Oppstart NBK klubbtrening 2024

Next
Next

NBK Senior Bredde Cup