Mye god læring på Trond Mohn cup

Til tross for noen tøffe kamper har denne gjengen levert mange gode prestasjoner gjennom helgen.

Denne helgen har Nordhordland BK deltatt på Trond Mohn cup for gutter 12 år. Her har guttene fått tøff matching mot noen av de fremste lagene i Hordaland. Vi spilte 3 kamper, og møtte Flaktveit, Os og Fana. Her har mange spillere fått matche seg mot bedre motstand, og på større bane enn de tidligere har møtt. Dette har gitt gode erfaringer som gir muligheter for læring. Vi har gjennom hele helgen vært opptatt av læring og progresjon. Laget består av spillere som normalt kommer fra 5 forskjellige treningsgrupper; NBK G12 Alvidra, NBK G12 Knarvik, NBK G11 Knarvik, Kvernbit og Radøy. Rent relasjonelt har dette selvsagt bydd på noen utfordringer, men disse har guttene tatt på strak arm og løst på en god måte. Vi har tidvis levert svært godt spill og vært vitne til gode enkeltprestasjoner. Alle spillerne har god grunn til å være fornøyd med innsatsen sin.

Resultatmessig ble det tøft, men både trenerteam og spillerne er enige i at resultatene ikke alltid gjenspeiler kampbildet. I forhold til flere av motstanderne våre har vi manglet litt fysikk og råskap foran motstanders mål. Råskap kan vi trene på, så må vi være tålmodig og vente på at vi vokser oss sterkere fysisk. Etter siste kamp oppsummerer vi turneringen med at vi ønsker spesielt to ting i veien videre.

  1. Vi må jobbe med våre individuelle ferdigheter; 1. touch, pasning, og dribling.

  2. Vi må stole mer på våre egne ferdigheter, og tørre å spille selv under press fra motstander.

Flere spillere har fått prøve seg i litt ulike roller på banen, og mange har nok kjent på at de har vært utfor komfortsonen. Likevel tror vi at dette, i trygge rammer, er gode rammevilkår for læring og utvikling. Spillerne trenger tid på å utvikle en trygghet i hvordan de skal løse ulike roller på banen. Dette får vi gjennom øving og erfaring. Erfaringene herfra skal vi ta med og lære av på veien videre.

Ønsker å takke alle guttene, trenerteam og foresatte for en super helg. Utrolig kjekt å se hvor flinke guttene er å støtte og ta vare på hverandre. De har oppført seg eksemplarisk! Takk til Kvernbit og Radøy for lån av Isak og Anders. Gøy å se at det utvikles gode spillere i regionen.

Helgens resultater endte slik:
NBK - Flaktveit: 1-5
NBK - Os: 3-6 (spilte halve kampen med en spiller mindre)
NBK - Fana: 1-1

Previous
Previous

Nytt tilbud for fotballinteresserte damer

Next
Next

Ny seniorturnering etableres!