Oppstart satsingslag for våre 16-årslag

Vi kommuniserte før nyttår at vi ønsker å styrke fotballtilbudet for barn og ungdom i vår region. Dette kan du lese mer om her. Vi gjennomfører foreldremøte for begge lag i uke 5, hvor vi ønsker å komme med noen presiseringer og fortelle mer om hva som er hensikten og målgruppen for tilbudet.

Vårt mål med denne satsingen er først og fremst å gi et bedre fotballtilbud for de ivrigste spillerne i regionen, når vi kommer til treningsmengde og kvalitet på trening.
Gjennom et åpent tilbud ønsker vi å skape en arena for som gjør at ingen trenger å reise “øve brune” for å ta del i en god nok treningshverdag. Vi håper dette initiativet kan bidra til å skape en entusiasme og drivkraft i lokalfotballen som kan styrke hele regionen.
Selv om vi tar regien her er vi selvsagt åpen for gode bidrag også utfor NBK. Alle som ønsker å bidra til at unge gutter og jenter skal få et best mulig fotballtilbud kan selvsagt ta kontakt med vår sportslige leder, Aleksander Belland Eriksen. Vi har alltid behov for de som ønsker å bidra.

I NBK har vi tre satsingslag i ungdomsfotballen. En forutsetning for å lykkes med dette er at vi også lykkes med vårt ordinære fotballtilbud. Vi har følgende satsingslag i ungdomsfotballen:

  • Gutter 16

  • Jenter 16

  • Gutter 19

Våre satsningslag skal fronte klubben på en god måte og være et flaggskip i regionen for spillere med høye fotballambisjoner. Dette skal være lag som de ivrigste spillerne på aldersbestemte lag ønsker å strekke seg etter. For å gi våre egne spillere noe å strekke seg etter, ønsker vi å delta på det høyeste nivået vi kan tilby, som f.eks. 1. divisjon i lokal serie og enkelte turneringer som holder et høyt nivå. På guttesiden er tilbudet åpent for spillere som fyller 16 i inneværende år. For spillere på øvrige lag/klubber vil vi tilby hospitering, frem til spilleren kjemper om plass i «beste startelleveren». Da vil spiller/foresatte få tilbud om å flyttes opp permanent. For jentene gjelder det samme prinsippet, men inkluderer spillere som fyller 15 og 16 år i inneværende år. Vi som klubb vil alltid bli målt etter hvilket nivå våre A-lag spiller på, og vi er enige med NFF om at topp og bredde henger sammen. Vi ønsker derfor å legge til rette for at flere spillere skal ta steget opp på våre A-lag, og kanskje enda lengre. Gode lag og spillere som trener og presterer godt, i tråd med klubbens verdier, vil være gode forbilder for resten av klubben. Dette vil skape positive ringvirkninger for klubben i sin helhet.

 

Først og fremst handler våre satsingslag om å utvikle gode holdninger, lag og spillere. Vi skal skape en positiv kultur, med en motivert gjeng som ønsker å trene mye og godt. Gjennom dette initiativet tar NBK en mer tydelig og ledende rolle i utviklingen av fotballtilbudet i regionen. Klubbens visjon, «Klubben å vokse i», og klubbens verdier danner grunnlaget for dette arbeidet. Vi signaliserer en tydeligere fotballsatsing i Nordhordland. Gjennom god dialog med omliggende klubber ønsker vi å legge til rette for, og sikre et best mulig fotballtilbud for de aller ivrigste spillerne i hele vår region.

På alle nivå, også A-lagsnivå, skal spillerutvikling stå sentralt. På våre satsningslag vil det imidlertid være et større fokus på resultatoppnåelse enn på aldersbestemte lag. Dette vil gjenspeiles i de prioriteringer som skjer spesielt i kampsituasjon. Spillerne som deltar på våre satsingslag, vil oppleve at det stilles noe høyere forventninger. Vi har laget en forventningsavklaring som skal ligge i bunn for deltakelse.

Forventninger klubben har til spillerne

  • Minst 80 % treningsoppmøte – I perioder hvor en er skadefri

  • Oppmøte i garderoben minst 15 min før trening

  • Være en bidragsyter til å skape et godt trenings- og prestasjonsmiljø i tråd med klubbens verdier

  • Delta på alle obligatoriske dugnader i klubbens regi

  • Bidra som gode forbilder for klubbens yngre spillere

  • Ønske om å spille A-lagsfotball for klubben i fremtiden

Hvordan ser tilbudet ut i praksis?

  • Lagene skal ha “klubbansatte” trenere, og trene 3-4 ganger i uken.

  • Differensierte treninger og gode hospiteringsmuligheter til øvrige satsingslag.

  • Deltakelse på 1-2 referansecuper i året, hvor vi skal matche oss mot best mulig motstand.

  • Deltakelse på sommercup som klubbens øvrige lag.

NBK Gutter 16

Alle spillere født 2008 hos oss skal få tilbud om å trene 3-4 fotballøkter i uken, dersom de forplikter seg til dette. Spillere født 2009 eller senere kan gjennom gode prestasjoner spille seg fast inn på vårt satsingslag på G16. Dersom en spiller er god nok til å reelt kjempe om startplass i vår antatt beste 11er, vil foresatt/spiller få tilbud om å flyttes opp fast. Utover dette kan vi også ha faste hospiteringsdager hvor spillerne får trent godt.

Hos oss skal alle spillere ha et kamptilbud, men spilletid i kamp for vårt satsingslag er noe en gjør seg fortjent til gjennom å levere gode treninger. Alle som blir tatt ut til kamp skal likevel få mulighet til å spille 50%. Laget skal spille i 1. divisjon, og vi har ambisjoner om å hevde oss godt her.

Målet med å etablere et satsingslag på G16, er først å fremst å legge til rette for en bedre treningshverdag enn tidligere. Vi ønsker å skape en arena for de fremste spillerne i Nordhordland som ønsker å spille på et høyest mulig nivå. Derfor skal vi også blant annet delta i NM og andre turneringer hvor vi skal matche oss på høyest mulig nivå.

Trenere for laget blir Espen Kjenes og Inge Seljelid.
Vi er enda ikke i mål med et fullstendig team rundt hele G16.

Dersom du ønsker å prøve deg her, kan du ta kontakt med sportslig leder, Aleksander Belland Eriksen, 92845040.

NBK Jenter 16

Alle spillere født 2008-2009 hos oss skal få tilbud om å trene 3-4 fotballøkter i uken, dersom de forplikter seg til dette. Spillere født 2010 eller senere kan gjennom gode prestasjoner spille seg fast inn på vårt satsingslag på J16. Dersom en spiller er god nok til å reelt kjempe om startplass i vår antatt beste 11er, vil foresatt/spiller få tilbud om å flyttes opp fast. Utover dette kan vi også ha faste hospiteringsdager hvor spillerne får trent godt.

Hos oss skal alle spillere ha et kamptilbud, men spilletid i kamp for vårt satsingslag er noe en gjør seg fortjent til gjennom å levere gode treninger. Alle som blir tatt ut til kamp skal likevel få muligheten til å spille minst 50% av kampen. Laget skal spille i 1. divisjon, og vi har ambisjoner om å hevde oss godt her.

Målet med å etablere et satsingslag på J16, er først å fremst å legge til rette for en bedre treningshverdag for jentene Vi ønsker å skape en arena for de fremste spillerne i Nordhordland som ønsker å spille på et høyest mulig nivå, både i kamp og trening. Derfor skal vi blant annet delta i NM og andre turneringer hvor vi skal matche oss på høyeste mulig nivå.

Trenere for laget blir Bente Haveland, Birgit Høyvik, Cecilie E. Lærkerød og Øyvind Seljelid.
Øvrige spillere på J16 vil tilhøre vårt ordinære fotballtilbud, hvor laget fortsetter som i 2023.

Dersom du ønsker å prøve deg her, kan du ta kontakt med sportslig leder, Aleksander Belland Eriksen, 92845040.

Previous
Previous

Nye trenere på plass

Next
Next

Fantastisk Fredag - Planleggingsdag og aktivitetsdag!